• Nyheter
  • Innlegg
  • Her er roboten som skal skal sikre helsa til eldre og ansatte i Ringsaker

Her er roboten som skal skal sikre helsa til eldre og ansatte i Ringsaker

Puritas

Puritas

Click edit button to change this text. Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing elit dolor

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on google
Share on email
Share on print

En nyutviklet robot skal sørge for 100 prosent desinfiserte rom. Det holder virus unna og sikrer helsa ved aktuelle sykehjem i Ringsaker.

Drøye 200.000 kroner koster roboten. Denne uka fikk Brøttum Bo- og aktivitetssenter sin robot. Det er den sjette roboten i Ringsaker. Bare Tromsø kommune har like mange roboter i Norge.

Roboten desinfiserer rom den settes inn på. Etter 3,5 timer har den gasset alt av bakterier på rommet som låses av mens dette pågår. Dette vil både spare ansatte for masse jobb og sørge for en langt mer effektiv bekjempelse av bakterier enn tidligere.

– Vi har erfaringer fra andre avdelinger, og så langt er vi svært fornøyd. På demensenheten ved Ringsaker bo har vi ikke hatt noe virusutbrudd i vinter. Det er ikke vanlig. Med roboten er jobben mye enklere enn før hvor vi selv utførte manuelle smittevask for å fjerne bakterier. Det var en krevende jobb, forteller Siw Elin Larsen som er avdelingsleder for renhold i omsorgsdistrikt nord i Ringsaker kommune.

Rammes av og til hardt av virus

Hun og de andre RB møter på Brøttum Bo trekker blant annet fram problemer de har hatt med Norovirus de siste år.

Enkelte sykehjem har hatt store ekstrautgifter ved slike utbrudd. Historier om sykehjem i Norge med kostnader over en million kroner ble trukket fram som eksempler på hvor ille det kan gå når Noroviruset sprer seg. Også på Brøttum kunne de fortelle at det har vært ille ved enkelte anledninger. Andre virus dukker også opp. Nå skal roboten sørge for å forebygge dette.

Det norske selskapet Decon-X har utviklet en desinfiseringsrobot som eliminerer 99,9999 prosent av alle bakterier, sporer og virus. Teknologien er i dag i bruk på 130 sykehus og helseinstitusjoner landet over.

– Det er stadig flere som investerer i disse robotene. Årlig rammes Årlig rammes mer enn 35 000 sykehus- og sykehjemspasienter av farlige infeksjoner, og mellom to- og fire tusen av disse dør, forteller Kjell-Erik Kvamsdal i Decon-X som onsdag lærte opp ansatte ved Brøttum Bo til å forstå og bruke roboten.

Sikrer helsa

Mette Bruget på Brøttum Bo er positiv til å få roboter inn på arbeidsplassen.

– Ja, dette kan hjelpe oss i arbeidet vårt. Om det bidrar til at vi slipper unna perioder med virus her så er det naturligvis svært positivt, forteller hun.

Hun får støtte av Reidunn Sørum.

– Det er litt uvant med en slik robot, og jeg er litt spent på å lære meg å bruke den, men jeg håper det fungerer så bra som de sier. Det bidrar jo også til at vi ansatte kan slippe unna sykdom og jobbe bedre når vi er her, forteller hun.

De må fortsatt vaske ut rom, men de rommene vil da være virusfrie etter at roboten har gjort sin jobb.

Roboten har en levetid på rundt 10 år kunne fagmannen fra Decon-X fortelle.

KILDE:  Ringsaker-blad.no

Legg igjen en kommentar

Søk i Arkivet

Mest Populære artikler:

Facebook innlegg:

Decon-X er en ny desinfeksjonsmiddel som med robotteknologi fjerner mikroorganismer som bakterier, lukt, virus og muggsporer fra inneklimaet.

Motta nyhetsbrev fra Puritas.no

Klima gir et utvalg av relevante nyheter relatert til utviklingen av produktene, hendelsene og historiene. Registrer deg for nyhetsbrevet og få viktig informasjon om oss direkte på e-post.

Opplysningene du registrerer på denne siden lagres på vår server, og de deles ikke med andre.

© 2018-2021  Copyrigh, All rights reserved​   |   Puritas AS, Norway